Duurzame energie


but1 Energie uit zon, wind en aarde
De prijs die u betaalt voor energie stijgt en de verwachting is dat die de komende jaren ook zal blijven stijgen. Er zijn verschillende mogelijkheden om uw energierekening te verlagen. Energie uit de zon, wind en water is de toekomst.
duur1

but1 De Nefit EcomSolar zonneboiler
Wie de zon inschakelt bij de verwarming van water voor keuken en badkamer merkt dat direct aan de enrgierekening. Een gemiddeld gezin verbruikt zo’n 110 liter warm water per dag. Als zo’n gezin een Nefit Ecomsolar met twee collectoren en een 120 liter boiler laat installeren, wordt 60% van het benodigde water gratis verwarmd door de zon. De energierekening gaat omlaag, maar de aanschafkosten van een zonneboilersysteem liggen hoger dan die van een HR-gestookte warmwatervoorziening. Wordt een cv-ketel na een jaar of vijftien vervangen, een zonne-installatie moet langer mee. Daarom is het lonend een systeem te kiezen waarvan de betrouwbaarheid en lange levensduur genoegzaam zijn bewezen.

but1 Warmte en kou uit de buitenlucht
Ons bedrijfspand in Hoogkarspel is voorzien van een lucht-lucht warmtepomp systeem die het gebouw in de winter verwarmt en in de zomer koelt door de energie van uit de buitenlucht te gebruiken.

Lucht-water warmtepompen zijn energiezuinige toepassing voor ruimteverwarming, warm tapwater en koeling. Deze warmtepompen maken gebruik van de alom beschikbare buitenlucht als belangrijkste energiebron. Daardoor zijn ze de ideale oplassing om het energierendement te verhogen en op een milieuvriendelijke manier een gebouw te verwarmen en van warm tapwater te voorzien.

In vergelijking met systemen op gas, olie en elektriciteit werkt een lucht-water warmtepomp ook nog eens bijzonder efficiënt waardoor de verbruikskosten laag zijn.

duurzaam1

De kosten van deze installatie worden door besparing op de energie binnen 5 jaar terugverdiend. Interesse? Maak een afspraak en wij vertellen u meer over deze mogelijkheden en een bezoek aan ons bedrijf waar u het praktijkvoorbeeld kunt zien.

but1 Weba, uw partner in duurzame energie
Weba ontwerpt, adviseert, levert, installeert en onderhoudt uw complete installatie(s), ook op het gebied van duurzame energie.

Vraag een vrijblijvende offerte of advies.